ESEMÉNYNAPTÁR

September 2021
S M T W T F S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

szgyf_banner.jpg

Üdültetés

Aranyág Otthon

A Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény Aranyág Otthona 2016. december 22-én rendezte meg hagyományos ünnepi karácsonyi műsorát. Erre a kivételes napra nagy odaadással és lelkesedéssel készült az intézmény Kalamajka színjátszó csoportja, akik egy karácsonyi színdarabbal indították az ünnepet.

Ezt követően ünnepi köszöntőt mondott Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója és Virt Gyuláné, az integrált intézmény intézményvezetője.

A program második részében verses és zenés összeállítás hangzott el, melyet az ellátottak és a dolgozók közösen adtak elő.  A folytatásban Tomposné Gyuricza Judit, az Aranyág Otthon telephelyvezetőjének ünnepi köszöntője következett. A műsor zárásaként zenés mozgásos játékkal köszöntötték a jelenlévőket.  A program végén pedig átadásra kerültek a fenntartó és az intézmény által készített ajándékok.

Az ünnepségen részt vettek az ellátottak hozzátartozói és gondnokai is.

Holdfény Otthon

A Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény Holdfény Otthonában 2016. december 16-án tartottak karácsonyi ünnepséget.

Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének Igazgatója és Virt Gyuláné intézményvezető szép karácsonyi gondolatokkal köszöntötték az ünnepség résztvevőit.

Az intézményben élő ellátottak Jézus születésének történetét játszották el, valamint karácsonyi dalokat énekeltek. Az ünnepi műsor az egyházak képviselőit is meghatotta.

"Én azt gondolom, hogy mindenki számára óriási izgalom ez a felkészülési időszak, de jó arra is, hogy mi is felkészüljünk erre a nagyszerű, szép ünnepre. A szívünk megteljen lelkesedéssel, boldogsággal, és amint most látható volt, a hallgatóság számára célját érte, hiszen nagyon szép és megható történetet láttunk, gyönyörű énekekkel, élő zenével" - mondta el Virt Gyuláné, a Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény Holdfény Otthonának vezetője.

"Nagyon szeretek ide jönni Nagykanizsára, ebbe az intézménybe is. Hiszen majd látni fogja mindenki, hogy a műsor kapcsán milyen szívvel, lélekkel készülnek erre az ünnepre, és lehet, hogy nem családban élnek és nem családban fogják tölteni a karácsonyt, de ugyanúgy készülnek erre az ünnepre, mint bárki más" - fogalmazott Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének Igazgatója.

Az ünnepséget Dr. Bogár Gáspár római katolikus atya és Hella Ferenc református lelkipásztor áldották meg, illetve szép karácsonyi üzenetekkel zárták a programot. Ezután mindenki a saját szobájában várta és vehette át a karácsonyi ajándékokat.

Hóvirág Otthon

2016. december 20-án 9 órakor tartotta karácsonyi ünnepségét a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény Hóvirág Otthona.

Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója, Virt Gyuláné, a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény intézményvezetője és Kele Lászlóné, a Hóvirág Otthon telephelyvezetője karácsonyi gondolatokkal köszöntötték az egybegyűlteket, majd köszönetet mondtak a dolgozók egész éves munkájáért.  A 15. és 20. évfordulójukat ünneplő munkatársakat emléktárgyakkal jutalmazták.

A beszédek, köszöntők elhangzása után következtek a műsorok:

Elsőként a Hóvirág Otthon ellátottai adták elő műsorukat, majd a becsehelyi iskolás gyerekek kórusa örvendeztette meg a közönséget szép karácsonyi dalokkal.

A színvonalas előadások után végre megkezdődhetett a várva várt pillanat, az ajándékok kiosztása. A karácsonyfa alatt minden ellátott személyre szólóan megkapta a csomagját, melyet előzetes kívánságaik alapján, nagy gonddal állítottak össze az intézmény dolgozói.

Napsugár Otthon

Idén is, mint minden évben a pölöskefői Napsugár Otthonban a karácsonyi előkészületek már november elején elkezdődtek. A telephelyen dolgozók elkészítették a kastélyépület ünnepi dekorációját. Az ünnepség előtti napokban az ellátottak egyre izgatottabbá váltak, várták az ajándékokat és az őket meglátogató rokonaikat, ismerőseiket, gondnokaikat.

Az ünnepség Bakos Gerda, telephelyvezető köszöntőjével kezdődött, a karácsonyi műsorban részt vettek az ellátottak és a dolgozók egyaránt. Karácsonyi versek után zenés-énekes betlehemezést láthattak a jelenlévő vendégek, majd énekszó mellett meggyújtották az adventi gyertyákat. Ezután következett a gyertyafényes tánc, végül csillagszórókat gyújtottak a gyönyörű karácsonyfa tövében.

Az ünnepség Virt Gyuláné, a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény vezetőjének karácsonyi beszéde után, Zimborás Béla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége igazgató-helyettesének szavaival zárult.

Az ellátottak örömére kezdetét vette az ajándékok átadása. Sorban kerültek elő a hatalmas karácsonyfa alól a szebbnél szebb ajándékok. Az ellátottak nagyon örültek az általuk kért órának, TV-nek, plédnek és a többi ajándéknak is.

Magyarszerdahely

2016. december 20-án 11 órakor került sor a magyarszerdahelyi Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény karácsonyi műsorára.

Az ünnepség a karácsonyi angyalok táncával kezdődött, majd Szentes János ellátott verset szavalt. A műsor fő elemét, a Melyiket a kilenc közül? című színdarabot ezt követően adták elő az ellátottak. A produkció közös dallal fejeződött be.  

A műsort követően sor került az ajándékok átadására. Az intézmény hagyományait ápolva a műsor és az ajándékok átadása után ünnepi ebéd került felszolgálásra. Ezt követően az ellátottak lakószobáiban folytatódott az ajándékok kibontása.