ESEMÉNYNAPTÁR

September 2021
S M T W T F S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

szgyf_banner.jpg

Üdültetés

„Ismerj meg!” elnevezéssel harmadik alkalommal tartott Integrációs Napot a Muraszemenyei Értelmi és Halmozottan Sérültekért Alapítvány 2017. június 8-án a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény muraszemenyei Hóvirág Otthonában. A rendezvény az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő NEA-TF-17-SZ-0597 számú pályázat jóvoltából került megrendezésre.

A program célja idén is az ép és a fogyatékossággal élő személyek társadalmi kapcsolatainak erősítése és közösségépítés, a fiatalabb generáció tagjainak megismertetése a fogyatékkal élők életével, értékeivel, hogy ezáltal jobban elfogadják őket. Ugyanakkor a fogyatékosok életében is nagyon fontos, hogy „új”, „más” embereket ismerjenek meg, mivel többnyire „zárt” közösségben élnek, ezáltal képet kapnak a többségi társadalomról és a későbbi pályaválasztás során kedvet kaphatnak, hogy a szociális, segítő munkát válasszák, illetve önkéntes munkával segítsék az Otthon működését.

Az ellátottak kézműves foglalkozásokon vettek részt különböző kreatív pontokon, illetve sorversenyeken mérték össze tudásukat. A foglalkozásokon az ép, illetve fogyatékkal élők „vegyes” munkacsoportokban alkottak, amelyeket úgy állították össze, hogy az adott tevékenységhez minden tag hozzájáruljon a maga módján, így együtt örülhettek a közös munka eredményének illetve a sorversenyeken a sikereknek. Ezen a napon mindenki a legjobbnak és egyben nyertesnek érezhette magát.

A jó hangulatot az ellátottak előadása, a Muraszemenyei Általános Iskola énekkara, az eszteregnyei Rozmaring népdalkör és a citerások, játékos kutyaterápiás szakember, a Zala Gyöngye táncegyüttes, majd élőzenés mulatság alapozta meg. A kreatív foglalkozásokon túl csillámtetoválás, gyöngyfűzés színesítette a programot, egész nap sült a krumpliprósza, színes vattacukor vidította fel a megjelenteket, ebédre gulyásleves és helyben sült pogácsa került az asztalra.

A rendezvényen képviseltették magukat a muraszemenyei óvodások, a társintézmények közül a Kolping Támogató és Foglalkoztató Központ, a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény Holdfény és Aranyág Otthona, a Napsugár Otthon pölöskefői ellátottjai, Katolikus Karitász. Önkéntesekből sem volt hiány, hiszen az Intézmény aktív és nyugdíjas dolgozói is segédkeztek a programokon.

„Ismerj meg!” Integrációs Nap

„Ismerj meg!” Integrációs Nap

„Ismerj meg!” Integrációs Nap

„Ismerj meg!” Integrációs Nap

2017. június 8.