ESEMÉNYNAPTÁR

September 2021
S M T W T F S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

szgyf_banner.jpg

Üdültetés

Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége

A Magyarok Kenyere programban idén Zala megyében 124 adományozó mezőgazdasági termelő összesen 24 tonna búzát adott le a gyűjtőpontokon azzal a jótékonysági céllal, hogy a felajánlással a rászoruló gyermekeket gondozó karitatív szervezeteket és intézményeket támogatják.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Zala Megyei Szervezete 2017. október 16-án tartotta meg az idei búzagyűjtő program zárórendezvényét a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben Zalaegerszegen, ahol a liszt jelképes átadására került sor.

Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Zala megyei elnöke megköszönte a zalai gazdálkodók búzaadományait.

– Idén sikerült újabb rekordot döntenünk, 124 adományozó hallotta meg azt a hívó szót, amit a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megfogalmazott. Ezek a gazdálkodók 24 tonna búzát juttattak el ebben a viszontagságos évben a gyűjtőpontokra. Zala megyét idén az időjárás nagyon sújtotta, a tavalyi termésrekordokat nem értük el, de a termelők tudatos gazdálkodásának köszönhetően az ötéves termésátlagot sikerült meghaladni – mondta többek között Süle Katalin.

Tolvaj Márta, Zalaegerszeg alpolgármestere emlékeztetett rá, hogy idén már hetedik éve tart a Magyarok Kenyere mozgalom, amit dr. Korinek László egyetemi tanár indított el. Neki köszönhetően a kenyér a Kárpát-medencei magyarság összetartozását és szolidaritását is jelképezi. Mint az alpolgármester elmondta, ennek a mozgalomnak van egy másik üzenete is. Ráirányítja a figyelmet arra, hogy milyen fáradságos munkával kerül az asztalra a mindennapi kenyér.

Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója is köszönetét fejezte ki a búza-, illetve lisztadományokért. Elmondta, a Magyarok Kenyere programtól a legnagyobb támogatást az állami fenntartásban levő intézményekben élő gyermekek kapják minden évben.

Közölte, az idei év kiemelkedő, mert nemcsak az ellátórendszerben élő gyermekek, hanem a fenntartásukban lévő szociális intézményekben élők, az alapítványok révén a lakosság, illetve a nevelőszülőknél élő gyerekek is kedvezményezettjei lehetnek a programnak.

A Zala Megyei Fagyöngy Egyesített Szociális Intézmény 1363 kg, a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény 1363 kg, a Zala Megyei Gondoskodás Egyesített Szociális Intézmény 1363 kg, a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat 1363 kg, a Törött Szárnyú Pillangók Alapítvány 50 kg, a Muraszemenyei Értelmi és Halmozottan Sérültekért Alapítvány 500 kg lisztadományban részesült.

A támogatásban részesülő 12 szervezet vezetői, képviselői jelképesen egy-egy kilogramm lisztet vettek át a kamara vezetőitől.

Az ünnepség zárásaként gyermekek adtak műsort.

Magyarok Kenyere Program - Lisztadományozási Ünnepség

Lőrincz Brigitta, a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Zalaegerszegi Gyermekotthonának szakmai vezetője átveszi a jelképes adományt

Az adományban részesülő szervezetek képviselői

2017. október 16.