ESEMÉNYNAPTÁR

September 2021
S M T W T F S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

szgyf_banner.jpg

Üdültetés

SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG ZALA MEGYEI KIRENDELTSÉGE

2017. november 17.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége a Szociális Munka Napja alkalmából megyei ünnepséget szervezett Zalaszentlászlón az Innovációs, Oktatási és Közösségi Központban.

Elsőként Manninger Jenő országgyűlési képviselő, miniszteri biztos mondta el köszöntőjét. – Szolgálat és hivatás az önöké. Szolgálják az időskorúakat, a bajba jutottakat, a hátrányos helyzetben levőket, és mindenkit, aki támogatásra szorul. Ezt csak hivatástudattal lehet tenni. Személyes sorsok, tragédiák közvetlen szereplőivé válnak, és a lelkükben is hordozzák mások személyes sorsát. Ez igazi embert próbáló feladat – mondta többek között a szociális ellátórendszerben dolgozók méltatásaként a képviselő.

Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke elmondta, Magyarországon 93 ezren dolgoznak a szférában, Zala megyében az állami fenntartású intézményekben pedig 1200-an.

– A szociális munka területei szinte az egész életünket átszövik. Szemben az 50-60 évvel ezelőtt időszakkal, amikor elsősorban a gyermekkorra és az idős korra tevődött a szociális munka nagy része. Bátori Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója elmondta még, hogy olyan változások mennek végbe a társadalomban, amelyek azt vetítik előre, hogy a szociális munkának a mainál is nagyobb jelentősége lesz.
A főigazgató beszédében kiemelte, hogy e munka sok értéke között van egy közös, ami összeköti ezt a közösséget. Ez pedig a szeretet. Aki nem tud szeretettel szolgálni, az nem tud ebben a szakmában megmaradni.

Tolvaj Márta, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város alpolgármestere közölte, a megyeszékhely önkormányzata olyan szociális ellátórendszert épített ki, amely országos szinten is mintaértékű és példaértékű az intézmények egymás közötti együttműködése is, legyen az állami, megyei vagy helyi önkormányzati fenntartású.

Az ünnepségen 7 fő részesült Főigazgatói dicséretben, 6 fő Kirendeltség Igazgatói dicséretben. 1 fő vehetett át Életmentő Díjat, illetve további 1 fő vehette át a Zala Megyei Közgyűlés által adományozott Zala Megye Címere Emlékplakettet. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Zala Megyei Területi Szervezetének elnöke 1 fő részére adományozott MESZK Elismerő Oklevelet.

Az ünnepség – melyet ellátottak előadásai is színesítettek - állófogadással ért véget, ahol pohárköszöntőt mondott Héder Miklós, a Zala Megyei Kormányhivatal főigazgatója.

Főigazgatói dicséretben részesült:
Gaál Piroska, Kovács Tiborné, Fischer József, Bors Csaba, Bánné Baksa Tímea, Sipos-Hamp Viktória, Ódor Richárd

Életmentő díjat vehetett át:
Farkas Károlyné

Zala Megye Címere Emlékplakettet kapott:
Horváthné Dömölki Katalin

Kirendeltség Igazgatói dicséretben részesült:
Nagy Gyuláné, Bézsenyi Lászlóné, Jakabné Vörös Erzsébet, Bíró Attiláné, Kunosné Lébár Judit, Makaróné Németh Judit

MESZK Elismerő Oklevelet vehetett át:
Lipics Zoltánné

Szociális Munka Napja 2017

 

Szociális Munka Napja 2017

 

Szociális Munka Napja 2017

Szociális Munka Napja 2017

Szociális Munka Napja 2017

Szociális Munka Napja 2017

Szociális Munka Napja 2017

Szociális Munka Napja 2017

Szociális Munka Napja 2017