ESEMÉNYNAPTÁR

April 2020
S M T W T F S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

szgyf_banner.jpg

Üdültetés

2018. június 12.

Szemléletformáló és érzékenyítő programot tartottak általános iskolás gyerekek részvételével a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény magyarszerdahelyi székhelyén.

A program célja a másság elfogadtatása és a rossz társadalmi beidegződések leküzdése.

Az eseményt szervező Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója, Györe Edina elmondta: az autista farm három éve pályázat keretében épült, sertések és baromfiudvar is tartozik hozzá, s egy nyitott pajtaépület. Ez a hely is alkalmas arra, hogy az egészségesek és a fogyatékkal élők találkozhassanak. A mostani alkalom is az érzékenyítésről szól. Egyértelmű cél, hogy itt a másik problémájával nem törődve egy felhőtlen napot töltsenek el együtt. A társadalmi elfogadtatásban nagy szerepe lehet annak, hogy kisgyermekek találkozhatnak sérültekkel.

Kőrösi Beáta tanítónő egy zalaegerszegi Általános Iskola elsős osztályának 21 diákját hozta el a különleges találkozásra. – Meggyőződésem, hogy az iskolások minél korábban szembesülnek a fogyatékkal élő emberekkel, annál elfogadóbbak lesznek és felelősebben gondolkozhatnak. Az előző osztályaimmal is jártunk itt, s azt tapasztaltuk, hogy a diákok empátiája sokat fejlődött, az életükbe szinte észrevétlenül beépül a fogyatékkal élők iránti tisztelet, megbecsülés.

A diákok az érzékenyítő napon az Otthon minden lakóját megismerték és az egész délutánt velük töltötték.

Szemléletformáló és érzékenyítő program

Szemléletformáló és érzékenyítő program