ESEMÉNYNAPTÁR

September 2021
S M T W T F S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

szgyf_banner.jpg

Üdültetés

2018. december 20.

A Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény Holdfény Otthonában jelenleg élő, több mint nyolcvan fő már hetek óta a szeretet ünnepére készült.

A karácsonyi ünnepségre meghívást kaptak az ellátottakon és dolgozókon túl, a telephely ellátottainak törvényes képviselői, hozzátartozói, a fenntartó, az együttműködő egyházak képviselői, a főbb együttműködő partnerek.

Kósa János telephelyvezető köszöntőjét követően, ünnepi beszédet mondott Györe Edina igazgató asszony, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének vezetője, majd ezt követően az ellátottak műsora következett.

Karácsonyi ünnepség a Holdfény Otthonban

– A szeretet ünnepe mindenkinek nagyon fontos, akár intézményben vagy családi körben tölti az ünnepeket. Az itt élő lakóink részére, akik nem tudnak hazamenni a szeretet ünnepén, a dolgozók ugyanúgy megtartják a karácsonyi ünnepséget – ma is és majd szenteste is. A karácsony mindenkinek fontos – teljesen mindegy, hogy a mi ellátórendszerünkben él vagy pedig a saját otthonában. Nagyon készülnek rá, az év legfontosabb ünnepének számít, és ugyanúgy, mint a gyerekek, ők is várják az ajándékokat – mondta el Györe Edina, Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója.

Az ünnepi műsorban karácsonyi énekeket és verseket adtak elő az otthon ellátottai: Horváth Csaba „A Karácsony üzenete” című verset, majd Borsos Dia a „Betlehemi csillag” című költeményt, ezután Krisztián Zsolt  „Karácsony – Harang csendül…” (Ady Endre) című versét adta elő.

A versek után az ellátottak a mentálhigiénés csoport munkatáraival elénekelték a „Szent karácsony eljött” című dalt, majd Krizsankó György szintetizátoron előadott karácsonyi muzsikája szórakoztatta a közönséget.

A műsor fő eleme idén is az ellátottak által előadott betlehemes játék volt, amelyet gyertyagyújtás és a „Csoda vár” című dal eléneklése követett.

Karácsonyi ünnepség a Holdfény Otthonban

Karácsonyi ünnepség a Holdfény Otthonban

A programot az ajándékok átadása zárta, amelyet követően az ellátottak a megjelent hozzátartozókkal a lakószobákba vonultak.