ESEMÉNYNAPTÁR

April 2021
S M T W T F S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

szgyf_banner.jpg

Üdültetés

Muraszemenyei Értelmi és Halmozottan Sérültekért Alapítvány
8872 Muraszemenye, Béke u. 14.
 Az alapítványtól 2001-től működik.
 Az alapítvány célja:
- A muraszemenyei Fogyatékosok Otthonában élők szociális életkörülményeinek javítása, részükre szervezett kirándulások, rendezvények támogatása.
- Az intézmény dolgozói továbbképzésének, továbbtanulásának, tanulmányútjának támogatása, a színvonalas munkavégzés díjazása.
 Az alapítvány nyílt, ahhoz bármely belföldi és külföldi természetes személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet pénzbeli vagy természetbeni adománnyal, társadalmi munkában való tevékeny részvétellel, vagyonrendeléssel csatlakozhat, amennyiben magáénak vallja az alapítvány céljait és működési szabályait.
 Bevételeink pályázat útján, az APEH 1%-os támogatásából, vállalkozások és magánszemélyek felajánlásaiból képződnek.
Támogatóink felé rendszeresen elszámolunk. Kiemelten fontosnak tartjuk az ünnepek méltó megünneplését, az otthon lakóinak életét könnyítő eszközök beszerzését.
 Támogatásokat az alábbi számlaszámra várjuk:
OTP: 11749046-20019134

Szerdahelyi Sportegyesület
A Szerdahelyi Sportegyesület 2002-ben alakult, tagjai közt enyhén, középsúlyosan és súlyosan sérült fiatalok illetve ép személyek vannak. 
Sportegyesületünk célja az esélyegyenlőség jegyében az állami gondoskodásban nevelkedett és a szociális ellátásban élő, fogyatékossággal élő személyeknek is legyen lehetősége a sportversenyeken való részvételekre. Egy sikeres szereplés mindenkit örömmel tölt el, így a fogyatékossággal élő embereket is. Célunk integrált versenyeken való részvétel és minél nagyobb embertömegek mozgatása a szabadidő sportok területén.
A sportegyesület adószáma: 18965533-1-20
Bankszámlaszáma: 11749015-20020622
 Egyesületünk tagja a Magyar Speciális Olimpia Szövetségnek (MSOSZ), mellyel szoros kapcsolatot tartottunk, rendszeresen járunk az MSOSZ rendezvényeire. Az MSOSZ égisze alatt sportolóink számos rangos külföldi megmérettetésre is eljutottak.
Versenyzőink a következő sportágakban indulnak az MSOSZ szervezésében: labdarúgás, torna, asztalitenisz, mozgásélmény, atlétika, kerékpározás, bocsa, úszás.

Férfi labdarúgás
Nagyon népszerű sport tagjaink körében. A csapat évek óta heti több alkalommal edz, és eredményesen szerepel a nemzetközi, országos, területi futball-tornákon.
Csapatunk öt játékosa és edzője ezüstérmet szerzett 2007-ben Sanghajban,
a Speciális Olimpia XII. Nyári Világjátékain.
Asztalitenisz
Hetente háromszor van asztalitenisz edzés. Legsikeresebb játékos Orsós Aranka, aki Athénban a Speciális Olimpia XIII. Nyári Világjátékain kettő arany és egy bronzérmet nyert.
Torna
Talajon, alacsony gerendán és ugrásban készülnek a versenyzők, akik Írországban és Belgiumban is versenyezhettek már.
Kerékpár
Minden évben tekerünk a Hármas Határ nemzetközi kerékpártúrán, amely hazánkból indul és érinti Szlovéniát, Ausztriát is. Erre a versenyre készülünk az edzéseken.
Úszás
A nagykanizsai uszodában alkalomszerűen edzenek a sportolók. Az országos és területi versenyeken gyors, mell, hátúszásban kiválóan teljesítenek.
Futás
Kitartó futóink minden évben eredményesen szerepelnek Siófokon, a Wink Maraton versenyen, sprintváltóban.
Bocsa
Egy új sportág a Speciális Olimpia palettáján, amely egyre népszerűbb a lakók körében, akik egyre ügyesebbek a versenyeken. Több bocsapályát is kiépítettünk, fedett, szőnyeges játéktér is rendelkezésünkre áll.

Tudat Mezsgyéjén Alapítvány
Az alapítvány adószáma: 18954722-1-20
Az alapítvány bankszámlaszáma: 10104985-65526963-00000006
 
Kérjük támogassa adója 1%-val alapítványunkat.
 
A Tudat Mezsgyéjén Alapítvány arra hivatott, hogy a Zala Megyei Fogyatékosok Rehabilitációs Intézete és Otthona ellátottainak lehetőséget biztosítson arra, hogy részt vehessenek kulturális és sportrendezvényeken. Továbbá az alapítvány a fogyatékkal élő személyek életmódjának, életminőségének, szokásrendszerének megváltoztatása érdekében programokat szervez, ezáltal megpróbálja elősegíteni a sérültek beilleszkedését, reintegrációját a társadalomba.
 
Az alapítvány létrehozását 1995-ben két magánszemély kezdeményezte, mely azóta is alapító okiratának megfelelően fejti ki tevékenységét.
 
Az alapítvány célja:
- A Zala Megyei Fogyatékosok Rehabilitációs Intézete és Otthona lakóinak lehetőséget biztosítani arra, hogy az értelmi fogyatékosok szervezetei által rendezett kulturális és sport rendezvényeken részt tudjanak venni.
- Az intézetben élő értelmi fogyatékosok jogainak képviselete és védelme, közérzetük, ellátásuk színvonalának javítása.
- Gyermek- és ifjúságvédelem
- Nevelés, oktatás, képességfejlesztés
- Hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése
- Elemi méltóság védelme.
- A fogyatékossággal élők közérzetének, ellátásuk színvonalának javítása.

Az alapítványi cél megvalósításának módja:
- A mindenkori gondozó-nevelő személyzet továbbképzése, szakmai tudásuk fejlesztése, az értelmi fogyatékosok rehabilitációs tevékenységében elért legújabb eredmények megismerése,
- Kapcsolattartás az Értelmi Fogyatékosok Szövetségével, a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesületével és a Magyar Speciális Olimpiai Szövetséggel, hogy rendezvényieken részt vehessenek az intézmény lakói,
- Életmód, életminőség, szokásrendszer megváltoztatása érdekében programok szervezése,
- Az egészsége életmódra és mozgásra neveléshez szükséges eszközök biztosítása
- Korszerű és speciális eszközök biztosítása, tárgyi feltételek javítása szakápoláshoz, gyógypedagógiai fejlesztéshez, foglalkoztatáshoz, rehabilitációhoz, védett munkahelyi foglalkoztatáshoz.
- A munkaerőpiacon esélytelen értelmi fogyatékosok képességeiknek szintentartása és fejlesztése
-     Az alapítvány anyagi erőforrásainak bővítését szolgáló pályázatok készítése, az elnyert támogatási összegek kezelése, valamint szakmai programok szervezése és lebonyolítása.